زوم

همه چیز درباره اپلیکیشن ZOOM

«زوم» یکی از پلتفرم‌‌های ارتباطی ویدئومحور است که توسط شرکت Zoom Video Communications تولید شده و سرویسی برای ارتباطات ویدئویی است.

جالب است بدانید «زوم» در دسامبر ۲۰۱۹ روزانه تنها ۱۰ میلیون کاربر از سراسر جهان داشت؛ اما در ماه مارس ۲۰۲۰ روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر از سرویس ‌های این برنامه استفاده می‌کردند.

برنامه زوم شرایطی را فراهم می‌کند تا در زمانی که امکان شرکت حضوری در جلسات وجود ندارد، افراد متعدد بتوانند از طریق وب‌کم یا تلفن همراه با همکاران دیگر خود ارتباط داشته باشند و جلسات آموزشی و یادگیری داشته باشند .

 این برنامه درواقع ابزاری کاربردی است برای تعامل میان تیم‌‌های کاری، آموزش‌‌های گروهی و سمینار آنلاین (وبینار).

 نکته جالب در مورد زوم این است که می‌توان جلسات و نشست‌‌ها را ضبط کرد تا بعداً دوباره آن‌ها را دید.


«زوم» امیدوار است در نسخه جدید این پلتفرم ارتباطی، نگرانی‌‌های موجود درباره‌ حفظ حریم خصوصی کاربران را رفع کند.در نسخه‌ جدید، آیکون ویژ‌ه‌ای در نوار منو‌های کاربر میزبان گنجانده شده تا دسترسی سریع به ویژگی‌‌های امنیتی امکان پذیر باشد.

هرچند تا حل کامل مشکلات «زوم» راه زیادی باقی‌مانده، اما به نظر می‌رسد این شرکت توانسته پاسخگویی نسبتاً سریعی در رفع مشکلات امنیتی نرم‌افزار ویدئوکنفرانس خود داشته باشد به طوری که در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ نسخه ۵٫۰٫۱ نرم افزار zoom منتشر شده که محافظت و مقاومت بیشتری در برابر دستکاری را فراهم کرده است.


 ویژگی ‌های برنامه زوم:
اشتراک گذاری صفحه و محتوا
حاشیه نویسی و پیام رسانی
ضبط وبینار‌ها
برگزاری جلسات گروهی با شرکت کنندگان متعدد
ملاقات‌های شخصی
اتاق ‌های بزرگنمایی
در کنار ویژگی‌هایی که در بالا برشمردیم، زوم به خاطر برخی امکانات خاصی که به کاربران خود ارائه می‌کرده و می‌کند، برنامه منحصربفردی نام گرفته و محبوبیت خود را افزایش داده است.


برخی از این ویژگی ‌های خاص عبارتند از:
1-امکان برقراری کنفرانس ویدیویی HD
2-پشتیبانی از ۱۰۰ خط تماس: امکان برگزاری نشست با حضور حداکثر ۱۰۰ شرکت کننده و برای زمان حداکثر ۴۰ دقیقه.
3-امکان برگزاری جلسات یک به یک: میزبان جلسات زوم می‌تواند هم با تمامی شرکت کنندگان در جلسه تعامل داشته باشد و هم اینکه به صورت همزمان و مجزا با تک‌تک آن‌ها جلسه یک به یک نیز داشته باشد.
4-ویدئو کنفرانس‌‌های گروهی: میزبان می‌تواند نشست‌‌هایی با حضور حداکثر ۵۰۰ شرکت کننده برگزار کند. (البته این ویژگی در نسخه ‌های رایگان برنامه قابل استفاده نیست).
5-امکان به اشتراک گذاری صفحه نمایش (Screen sharing): میزبان می‌تواند تصاویری را که در لحظه می‌بیند، هم برای تمامی شرکت کنندگان در جلسه و هم به صورت مجزا برای یکایک آنها بفرستد.
6-سهولت در استفاده از برنامه «زوم»: فقط یک نفر باید نرم افزار Zoom را بارگیری کند و هر کس دیگری می‌تواند به سادگی بر روی لینک جلسه کلیک کند و وارد شود.

 زمان زیادی از محبوبیت مثال زدنی «زوم» در دوران قرنطینه نگذشته بود که روزنامه واشنگتن پست خبر داد هزاران فایل ذخیره شده مربوط به جلسات ویدیویی و مکالمات تصویری کاربران در این اپلیکیشن، در فضای وب منتشر شده است.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، فیلم‌‌های جلسات تجاری، کلاس‌‌های مدرسه، مکالمات خصوصی، نام، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی کاربران، در دسترس آزاد عمومی قرار گرفته است.

 بدین ترتیب «زوم» که روزانه بیشتر از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان کاربر داشت، دچار دردسری جدی شد

Tags: No tags

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *