06

نقش هوش مصنوعی در آینده دنیای آموزش

نقش هوش مصنوعی در آینده دنیای آموزش

بر اساس گزارشی که توسط Global Market Insights Inc. منتشر شده است ، انتظار می‌رود گردش مالی هوش مصنوعی در بازار آموزش در سال 2023 به 30 میلیارد دلار برسد. استفاده از هوش مصنوعی در آموزش فقط محدود به ارائه یک تجربه یادگیری شخصی سازی شده برای دانش آموزان نیست، بلکه شامل تسهیل فعالیت های اداری نیز می شود.
هوش مصنوعی در بخش آموزش تغییرات موثر زیادی ایجاد کرده است. یکی از این تغییرات استفاده از ربات های چت(گفتگو) برای رفع اشکالات و سردرگمی علمی دانش آموزان است. بیایید برای اینکه بفهمیم آینده هوش مصنوعی در آموزش چه خواهد بود کمی دقیق تر بررسی کنیم.

آینده هوش مصنوعی در آموزش

هوش مصنوعی در آموزش به روش‌های مختلفی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد:
– ایجاد دوره‌های سفارشی برای فراگیران،
– حذف فعالیت‌های اضافی در مدیریت مدرسه
– بهبود تعاملات دبیر و شاگردان در کلاس درس

برخی از روش هایی که از طریق آنها از هوش مصنوعی در بخش آموزش می توان استفاده کرد در زیر ذکر شده است.

ارائه مباحث آموزشی بدون محدودیت زمانی

موسسات آموزشی می توانند از ربات های چت(گفتگو) مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه یادگیری بدون وقفه به دانش آموزان استفاده کنند. از آنجایی که ربات‌های چت شبانه روزی در تمام مدت هفته در دسترس هستند، دانش‌آموزان می‌توانند از آن‌ها برای رفع اشکالات خود استفاده کنند. علاوه بر این، ربات‌های گفتگو می‌توانند توسط مسئولین مدرسه برای ارائه اطلاعات به والدین و دانش‌آموزان استفاده شوند. برای مثال، جزئیات مربوط به هزینه‌ها، کلاس‌ها و غیره را می‌توان از طریق ربات های گفتگو مبتنی بر هوش مصنوعی به والدین و دانش‌آموزان منتقل کرد.

ارائه یادگیری شخصی سازی شده

دادن یک تجربه شخصی سازی در آموزش به دانش آموزان کمک می کندتا مطالب علمی را بهتر یاد بگیرند و و عمیقتر درک کنند. با کمک هوش مصنوعی، معلمان می توانندروش آموزش یادگیری شخصی را به دانش آموزان ارائه دهند. همچنین، این ابزار می تواند توصیه هایی مستمر و نوبتی بر اساس موضوعات مورد علاقه خود به فراگیران ارائه دهد. دانش آموزان می توانند از هوش مصنوعی برای پرسیدن سوال از معلمان و ارتباط با آنها در خارج از کلاس های درس استفاده کنند. همچنین معلمان می توانند با تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف دانش آموزان از این ابزار برای ارائه بازخورد به دانش آموزان استفاده کنند.

کمک به دانش آموزان در آموزش از منابع موجود در اینترنت
با کمک هوش مصنوعی، دانش‌آموزان می‌توانند بدون نیاز به شرکت در کلاس‌های حضوری ، از هر مکانی با سرعت خودشان یاد بگیرند. آنها می توانند با فراگیران از سراسر جهان ارتباط برقرار کنند و در دوره های مشابه شرکت کنند.

هوش مصنوعی مدل‌های آموزشی و تکنیک‌های یاددهی-یادگیری را در سراسر جهان تغییر داده است . از آنجایی که فراگیران می توانند به سرعت به اطلاعات دسترسی پیدا کنند، می توانند اشکالات خود را در مدت زمان کوتاهی حل کنند. این فناوری قدرتمند همچنین با توانمندسازی دانش‌آموزان با اطلاعات مورد نیاز در عرض چند ثانیه، فرهنگ یادگیری مادام‌العمر را ترویج می‌کند. مدارس از هوش مصنوعی در آموزش برای جذب استعدادهای برتر، افزایش مراجعه کنندگان جهت ثبت نام، پیش بینی نتایج و شناسایی دانش آموزان که در حال افت تحصیلی هستند، استفاده خواهند کرد.

برگزاری امتحانات

مفهوم یادگیری مجازی به ویژه پس از همه گیری کرونا شیوع بیشتری پیدا کرده است. امتحانات نیز مانند کلاس های درس، به حالت آنلاین تغییر یافت. هوش مصنوعی می تواند به برگزاری امتحانات منصفانه با استفاده از کنترل از راه دور مبتنی بر هوش مصنوعی کمک کند. با کمک آن، مسئولان مدرسه می توانند به راحتی امتحاناتی را برای فراگیران از راه دور برگزار کنند. مسئولان می توانند با تجزیه و تحلیل تصاویر ویدیویی تولید شده توسط ناظران هوش مصنوعی از تقلب در طول امتحانات جلوگیری کنند. این ناظران با تشخیص صداها یا حضور فرد دیگری غیر از آزمون شونده، یادگیرنده را زیر نظر دارند.

سیاست آموزشی جدید 2020 بر استفاده از فناوری برای ارائه بهترین فرصت های یادگیری به دانش آموزان و کاهش زمان صرف شده برای وظایف اداری تأکید دارد. با هوش مصنوعی، مدارس می توانند وظایف خود را به خوبی مدیریت کرده و بهره وری معلمان خود را افزایش دهند.
علاوه بر این، هوش مصنوعی در بخش آموزش می تواند برای آموزش معلمان و به روز نگه داشتن آنها در مورد روندهای جدید در دنیای آموزش استفاده شود. با هوش مصنوعی، مسئولین آموزشی مدارس می‌تواند روش‌های سنتی یادگیری را تغییر دهد تا تجربه یادگیری غنی‌تری برای دانش‌آموزان فراهم کند.

شرکت دانش‌بنیان فناوران آموزش هوشمند درس‌افزار یکی از شرکت‌های پیشرو در ارائه زیرساخت‌ مدیریت هوشمند مدرسه در ایران است. سامانه جامع مدیریت مدرسه از طریق زیرسامانه‌هایی مانند سیستم مدیریت منابع انسانی، سیستم مدیریت بودجه، سیستم اتوماسیون اداری، داشبورد مدیریتی و بیش از ۱۰ زیرسامانه مهم دیگر، نظارت بر فعالیت‌هایی مانند اطلاعات آموزشی دانش‌آموز ، فرایندهای مالی ، فرایندهای اداری و موارد دیگر را برای مدیران آسان‌تر می کند. استفاده از داده‌های تولید شده در سامانه جامع مدیریت مدرسه درس‌افزار از جمله پیش‌نیازهایی هست که موجب استفاده از هوش مصنوعی در بخش آموزش در کشور می‌شود.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *